Kedves Taxisofőr!

Bizonyára már értesült róla, hogy 2020. július 1.-től minden kiállított számlát a NAV felé be kell küldeni. Ehhez azonban szüksége lesz egy úgynevezett Technikai felhasználóra. Most abba ne menjünk bele, hogy egyáltalán ez a rendelet - főleg a taxis vállalkozók szemszögéből nézve- egy átgondolt rendelet-e, hiszen mindketten tudjuk a választ.

Az adatszolgáltatásra 2 megoldás létezik. 

1. A régi, jó öreg kézi számlatömbbe írja meg a számlát, majd azt - ha az összege az 500,000Ft-ot nem éri el :) - 4 napon belül feltölti a NAV online rendszerébe. 

2. Számlázóprogramot használ, mely a számla kiállítása után azonnal, online feltölti a számla adatait a NAV felé. 

Belátható, hogy egyik megoldás sem az igazi. 

Nézzünk egy példát: 

Utast kivitte a reptérre, bankkártyával fizet, számlát kér. Összesen van 3 perce kijutni a reptérről, mert ellenkező esetben parkolási díjat kell fizetnie. 

Tehát. Lezárja a taxamétert, beüti a pénztárgépet, "lehúzza" a kártyát. Majd kiállítja a számlát. Egy olyan helyen, ahol nem mindig van normális térerő. 

Ha kézzel számláz, akkor az Ön írási sebessége a mérvadó. Viszont, -elvileg- a vevő adószámát, nevét fel kéne tüntetni a számlán. A cég nevét még csak-csak, de az adószámot nem biztos, hogy tudni fogja az utas. Tehát online le kell kérdezni.... És mindezt 3 perc alatt.. :) 

A "gépi" számla se jobb, hiszen ott be kell lépni a számlázó rendszerbe, a cégnév alapján a legtöbb rendszer lekéri az adószámot, viszont itt meg az ügyfél e-mail címét kell elkérni, és bepötyögni, hiszen a számlát valahogy ki kell küldeni. 

És nem csak a reptér van, hanem pl. a Király utca közepe, napközben a csúcsban... Mennyi autó fog feltorlódni a taxik mögött, hiszen ott megállni - pont ahol az utas akarja ugye- majdhogynem lehetetlen. 

Nos, amíg jogalkotókhoz is eljut a felismerés, addig is el kell készíteni azt a fránya Technikai felhasználót.

Ha nem boldogul vele, akkor látogasson el irodánkba a XVIII. kerület Lakatos u. 61-63 szám alá. 8-19 között itt vagyunk. Megcsinálom Önnek, és az adatokat beküldheti a taxitársaság felé. 

Telefonszám: +36 70 360 0984

Ennek díja 3000Ft. 

Szükséges hozzá: ügyfélkapu (felhasználó / jelszó)

Kb 10-15 perc. 

SOK SIKERT MINDENKINEK!

ÉS SOK FUVART :)